Integritetspolicy

Vilka vi är


Vår webbplatsadress är: http://heminredningonline.nu

 

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

 

Dataskyddslagen (GDPR)

Den 25 maj 2018 trädde dataskyddslagen GDPR i kraft (General Data Protection Regulation). Lagen ersatte den tidigare Personuppgiftslagen (PuL).

 

Vad innebär GDPR?

Syftet med GDPR är att skydda EU-medborgarnas personuppgifter. Den nya dataskyddslagen stärker den enskildes rättigheter över hur företag, myndigheter och organisationer får insamla och använda dennes personuppgifter.

 

Vilka personuppgifter samlar vi in på heminredningonline.nu?

Meddelanden som skickas till oss via vårt kontaktformulär innehåller per automatik avsändarens epostadress. Enligt GDPR räknas en epostadress som en personuppgift.

Epostadresser som genereras via vårt kontaktformulär raderas senast ett år efter ankomstdatum. Undantag är epost som behöver sparas av bokföringsmässiga skäl eller korrespondens som rör överenskommelser med våra samarbetspartners. Dessa sparas så länge det krävs för verksamheten.

Epost som inte tillför något värde, t ex skräppost, raderas direkt efter ankomst.

Epostadresser som inkommit via vårt kontaktformulär lämnas aldrig vidare eller säljs till annan part. Ej heller används de av oss i marknadsföringssyfte.

 

Vilka rättigheter har du?

Om du har skickat ett meddelande till oss via vårt kontaktformulär kan du när som helst begära att få din epostadress raderad ur vårt epostsystem. Använd kontaktformuläret här för ditt meddelande.

 

Cookies

För att erbjuda dig den bästa upplevelsen på vår sida använder vi oss av cookies. En cookie är en fil som sparas ner på användarens dator och används av tekniska skäl för att förbättra webplatsen. Genom att besöka vår sida lämnar du samtycke till vår hantering av cookies. Många sidor fungerar inte fullt ut utan cookies, men naturligtvis kan du välja att avstå från cookies genom en inställning på din dator eller helt enkelt genom att välja att inte besöka eller navigera på heminredningonline.nu.

För att mäta besökarstatistik använder vi oss av tredjepartsverktyget Google Analytics. För att möjliggöra mätningen krävs lagring av cookies.  Du kan läsa mer om hur Google använder cookies här. Informationen vi får ut från Google Analytics identiferar dig aldrig personligen. Du förblir helt anonym.

 

Vår verksamhet och dess syfte

Vår verksamhet informerar och tipsar om ehandlare som erbjuder möbler, belysning, inredningsdetaljer och annan heminredning online. Heminredningonline.nu är kopplad till s k affiliatenätverk, i syfte att spåra försäljningar. Denna spårning identifierar dig aldrig personligen, du förblir alltid helt anonym.

Heminredningonline.nu hjälper dig att snabbare hitta inredningsbutiker på nätet. Samtidigt hjälper vi våra samarbetspartners att få fler besökare och presumtiva kunder.

Du kan ställa in din webbläsare så att den inte accepterar lagring av cookies om du vill. Att tänka på är dock att många webbsidor inte fungerar fullt ut utan cookies.

 

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

 

Villkorsändringar

Ovanstående information kan komma att justeras/uppdateras vid behov. Ifall heminredningonline.nu i framtiden kommer att samla in fler personuppgifter än de epostadresser som genereras via kontaktformuläret, kommer vi att informera om detta och insamlandet av uppgifterna kommer att kräva ditt godkännande.